Hoppa direkt till innehåll
#head

DROTTNINGENS JUVELSMYCKE

Spelades på Örebro Länsteater våren 2015
.
Av: Carl Jonas Love Almqvist
Regi: Sally Palmquist Procopé
Bearbetning: Kristian Hallberg, Sally Palmquist Procopé
Musik och såntexter: Janne Tavares
Scenografi: Anne Hellandsjö
Kostymdesign: Jonna Bergelin
Koreograf: Alexandra Drotz Ruhn
Ljusdesign: Ronny Andersson
Ljuddesign: Per Fritz
Maskdesign: Giovanni Indelicato Jonna Bergelin
Kapellmästare & klaviatur: Christer Christensson
Violin: Cecilia Bukovinszky
Cello: Maja Molander
Medverkande: Alva Petterson, Anders Hambraeus, Isabelle Moreau, Karin Bengtsson, Linus Lindman, Malin Berg, Maria Simonsson, Niclas Ekholm, Peter Jansson, Veronica Björnstrand
Foto Jonas Jörneberg
Använda med tillåtelse
Stockholm 1792, kvällen för maskeradbalen. Slottet kokar av känslor, pakter, uppror som ropar efter blod. Men vem smyger genom slottets lönngångar? Vem gäckar alla, såväl kungen som höga herrar och adelsdamer? Den hemlighetsfulla och androgyna Tintomara försvinner genom slottets hemliga passager med drottningens juvelsmycke. Nästa morgon är kungamordet ett faktum och Tintomara flyr staden förklädd som man. På ett gods nära Bråviken dyker hen upp och både män och kvinnor blir som förhäxade av den udda gestalten. Vem är Tintomara? Man eller kvinna? Äkta eller falsk? Oskuld eller arsenik?
Drottningens juvelsmycke är en av den svenska litteraturens stora klassiker. Denna moderna bearbetning bjuder på en lustfylld lek med identitet och kön, äkthet och förställning. Den är på samma gång en storslagen romantisk saga och en glammig musikteater i 1700-talskostym.
.
Tillverkning
.
0 Kommentarer